Sorsoltak a Davis Kupában.

A világcsoport-osztályozót megnyert magyar válogatott tavasszal hazai pályán fogadja tavalyi legyőzőinket, Belgiumot.

A március 6-7-én esedékes összecsapás fedett pályán lesz. A helyszínt és pályaborítást a rendező szabja meg.

Az ukránok elleni keret: Borsos Gábor, Marozsán Fábián, Nagy Péter, Balázs Attila, Fucsovics Márton és Köves Gábor, kapitány

 

Tavaly februárban Liege városában lépett pályára a magyar válogatott a belgák ellen, a mostani sorsoláson pedig eldőlt, hogy a 2020-as Davis Kupa döntőjébe kerülésért ismét a belgákkal játszhatunk, ezúttal hazai környezetben. 

A magyar válogatott szeptemberben 3-2-re legyőzte az ukránokat, így visszajutott a Világcsoport selejtezőjébe, ahol most tehát megint Goffin és társai ellen meccselhet csapatunk.

A március 6-7-i összecsapás fedett pályán lesz, a borítás megválasztása azonban még várat magára. Az sem lenne meglepetés, ha ezúttal nem a főváros, hanem például valamelyik vidéki település lenne a helyszín - emlékezhetünk, volt már például Nyíregyházán, Fucsovics szülővárosában is mérkőzés: 2012-ben az Ernests Gulbis vezette lettek ellen játszottak Marciék.

Ami a mostani ellenfelet illeti, a kapitány visszafogottan értékelte a sorsolást:

- Járhattunk volna rosszabbul is, a hazai pálya természetesen sokat jelent, történtek már csodák Budapesten – nyilatkozta Köves Gábor szövetségi kapitány. – A belgák jó csapatot alkotnak, főleg ha sztárjuk, David Goffin is játszik. Tavaly 3-2-re kikaptunk tőlük, majd egyeztetjük a szövetséggel és a fiúkkal, hogy idehaza milyen borítás lenne a legjobb. Mindenesetre nem reménytelen a helyzetünk, bízom benne, hogy Fucsovics Marci és Balázs Ati is rendelkezésre áll majd.

A két válogatott tavalyi összecsapásán a világranglistán jelenleg 11. Goffin mindkét egyes meccsét megnyerte Fucsovics, illetve Balázs ellen, a harmadik belga győzelmet pedig Ruben Bemelmans aratta.

Az idei selejtezőben a Fucsovics Márton és Balázs Attila nélkül kiálló magyarok 5-0-ra kikaptak a németektől Frankfurtban, majd szeptemberben a budapesti osztályozón – immár a legjobbakkal kiegészülve – 3-2-re verték az ukránokat, így 2020-ban is a selejtezőben próbálkozhatnak.

A 12 győztes, valamint az idei elődöntőben szerepelt Spanyolország, Kanada, Nagy-Britannia és Oroszország, illetve a szabadkártyás Szerbia és Franciaország lehet még ott a 2020-as esztendőt záró 18 csapatos madridi döntőben. melynek jövőjével kapcsolatban egyre többet hallani, hogy össze kívánják kapcsolni az évi végi ATP- és WTA világbajnoksággal, valamilyen kéthetes szupertornát összehozva a világ legjobb teniszezői számára. 

A feljutási párosítások:
Magyarország - Belgium
Egyesült Államok - Üzbegisztán
Horvátország - Pakisztán vagy India
Kolumbia - Argentína
Ausztrália - Brazília
Olaszország - Korea
Németország - Fehéroroszország
Kazahsztán - Hollandia
Szlovákia - Csehország
Ausztria - Uruguay
Japán - Ecuador
Svédország - Chile

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső