Tóth Amarissa 6:3, 6:1-es vereséget szenvedett az orosz Polina Kugyermetovától, s ezzel utolsó magyar fiatalként a legjobb 16 között búcsúzott a junior Roland Garros idei küzdelmeitől.

A BTC-n készülő 17 éves játékos teljesítményével így is maradéktalanul elégedett jelenlegi mestere, Kellner Ádám.

 

A juniorok között utolsó mohikénként versenyben maradt Tóth Amarissa Kiara is búcsúzni kényszerült szerdán a korosztályos Roland Garros küzdelmeitől, miután 51 perc alatt vereséget szenvedett az orosz Kugyermetovától, a torna negyedik kiemeltjétől. Pedig magyar szempontból tökéletesen indult a találkozó, a BTC-n készülő fiatal breakkel nyitott, majd saját játékát semmire hozva meg is tartotta ezt az előnyt. Ezt követően, a harmadik gémben labdája volt a 3:0-hoz, ám a nemzetközi színtéren tapasztaltabb orosz végül visszaküzdötte magát és szépíteni tudott. Kugyermetova 2:3-nál vette kezébe a meccs irányítását, lebreakelte Amarissát, majd a szettet is hozta. A magyar fiatal a második játékrészben 5:0-nál tudott ismét játékot nyerni, majd az orosz semmire hozta az utolsó gamet, s vele a meccset is.

A 17 esztendős magyar teniszező érthető módon szomorú volt a vereség miatt, ám így is örült a Párizsban töltött napoknak, s már most a következő junior Grand Slamre készül. Edzője Kellner Ádám is elégedett volt játékosa összteljesítményével:

− A Roland Garroson minden meccs ajándék, Miminek pedig ezúttal három is jutott egyesben, amivel nagyon elégedett vagyok, hiszen remek teljesítményt nyújtott a világ korosztályos élvonalába tartozók ellen. A mai ellenfelének eddigi eredménylistája már önmagában tiszteletre méltó, így semmi okunk a szomorkodásra. Sőt. Ma egyszerűen jobb volt nála. Tanulunk minden meccsből és haladunk tovább azon az úton, amit együtt megkezdtünk. Az én fejemben már nagyjából összeállt a kép arról, hogy a következő hónapokban min kell többet dolgoznunk, mire kell jobban figyelnünk, ám ezeket a részleteket vele és a BTC szakember gárdájával is egyeztetnünk kell. Gratulálok Miminek a helytállásért.

Roland Garros. A kategóriás juniortorna. Párizs (Franciaország)
Egyes. 3. forduló. Leányok: Polina Kugyermetova (orosz, 4.) − Tóth Amarissa Kiara 6:3, 6:1

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső