A cívisváros remek csarnokában, négy pályán zajlik Debrecenben a 14 éves korosztály fedettpályás magyar bajnoksága, az Unideb Kupa.

Szigorú Covid-szabályok a belépéskor, papírforma-eredmények a játéktéren.

 

(tenisz-palya.hu/MTSZ) Varga Ákos versenyigazgató, a házigazda DEAC teniszutánpótlásának vezetője honlapunknak elmondta, hogy a tavalyi OB-n sikerrel bemutatkozott Teknős-csarnok ugyanazokat a feltételeket kínálja most is, ám a koronavírus-járvány átírta a rendezés szabályait. Az érvényben lévő előírások alapján a verseny zárt kapus lebonyolítási szabályok alapján zajlik, tehát a pályákon a versenyzőn és a játékvezetőn kívül más személy nem tartózkodhat. A szülők vagy kísérők a mérkőzéseket a csarnok emeleti, üvegfallal elzárt területéről nézhetik, de kizárólag az aktuálisan pályán lévő gyermekek 1-1 kísérője tartózkodhat a lelátón, tehát maximum nyolc (maszkot viselő) néző jelenléte megengedett, egyesben és párosban egyaránt.

Ami a pályán történteket illeti: a szombat óta tartó, s immár gőzerővel zajló küzdelmek mostanáig nem sok meglepetést hoztak. Alig volt meccs-tiebreak, a legtöbb összecsapás két gyors játszmában eldőlt. Volt persze néhány kivétel is, hiszen például a Római TA házirangadóján Kardos Lora és Tuzson Viktória csatájában 10-8 volt a továbbjutásról döntő pontvadászat végeredménye, s a Boros Bence (Vasas, 10.)-Ozsváth Bendegúz (Dunakeszi), valamint az Alex von Bartheld (Pasarét)-Kulcsár Kristóf (ZTE, 15.) mérkőzés is a végletekig kiélezett volt.

Hétfőn Takács Bercel Sándor (Dunakeszi, 11.) és Mező Marcell (MTK, 5.) játszotta a legszorosabb összecsapást (4:6, 6:1, 10-8), s mivel két kiemelt csatázott egymással, elmondható, hogy a legjobb nyolc között is csak kiemeltek várják a folytatást.

Kedden a fiúknál Kincses Kolos (MTK, 1.)-Fenyves Koppány (Normafa, 6.), Almádi Attila (MTK, 3.)-Takács Bercel Sándor (Dunakeszi, 11.), Baleja Konor (Alfa TI., 4.)-Kristyán István (Tenisz Műhely, 8.) és Major Áron (Future TT, 2.)-Nagy Botond (Alfa TI, 9.) mérkőzések lesznek az elődöntőbe jutásért, kezdés 10 órakor.

A lányok egy lépcsőfokkal előrébb tartanak, s az első négy kiemelt könnyed győzelmekkel menetelt az elődöntőig. Kedden Bíró Melinda (Gellért SE, 1.)-Bak Szabó Norina (Top Sport, 3.) és Farkaslaki Hints Flóra (MTK, 2.)-Benke-Giosanu Izabella (Pasarét, 4.) meccseket rendeznek a finálé jogáért, nem hamarabb mint 11.30 órától.

 

u14 debrecenMaszk, távolságtartás a játékosok pihenőjében, a meccs előtt

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső