Bíró Melinda, akárcsak tavaly, ismét aranyérmet nyert az L14-es korosztály magyar bajnokságán. Egyesben és párosban egyaránt.

A debreceni Unideb Kupa küzdelmein a teniszműhelyes Kristyán István folytatta jó szereplését, s immár a csütörtök délelőtti fináléra készülődhet.

 

(tenisz-palya.hu/MTSZ) A 14 esztendős korosztály fedett pályás magyar bajnokságán megvédte elsőségét a kecskemétiek szegedi színekben szereplő tehetsége, Bíró Melinda. Szorosabb csatát ígért a finálé, ám a 2. kiemelt Farkaslaki Hints-Flóra (MTK) mindössze három játékot tudott nyerni a Gellért SE teniszezője elleni döntőben.

A szerdai játéknap meglepetését azonban nem a leányok aranymeccse, hanem a fiúk egyik elődöntője hozta. Kristyán István (Tenisz Műhely, 8.) már a negyeddöntőben, a Baleja Konor elleni élvezetes mérkőzésen is jelezte, hogy jó formában érkezett a cívisvárosba, így aztán nagy csatának ígérkezett a 2. kiemelt Major Áron elleni meccse. Sima kétszettes lett belőle - Kristyán javára. A fótiak játékosa nem tudta érvényesíteni a rangsor diktálta előnyét, s alig egy óra alatt vereséget szenvedtett.

A másik ágon az 1. kiemelt Kincses Kolos újabb szettveszteség nélküli győzelmet jegyzett, ezúttal a klubtárs Almádi Attila volt az ellenfél, s csak az első játszmában volt kérdéses, ki nyeri a meccset.

A délutáni párosoknál a leány finálé biciklis eredményt, két 0-ás játszmát hozott, a fiúk elődöntői azonban igazán nagy csatákban zárultak.

Az 1. kiemelt duó is megszenvedett a sikerért, az alsó ágon viszont a "kicsik" le tudták teperni a 2. kiemelt egységet. Pedig Almádiék az első játszmában 5:2-re is vezettek már, s az utána következő gamek során négyszer is volt szettlabdájuk, ám a Kovács, Závaczki duó tie-breakre mentette a játszmát, s ott 7-5-re nyerte a pontvadászatot. A második felvonás is a játszmabefejező rövidítéssel zárult, de ekkor az Almádi, Baleja kettős ért el részsikert, így 1-1 játszmaállásnál a szuper tie break döntött, s az izgalmas, szoros meccs végén a Kovács, Závaczki egység örülhetett.

Elődöntők:
Kincses Kolos (MTK, 1.) - Almádi Attila (MTK, 3.)                              6:3, 6:0
Kristyán István (Tenisz Műhely, 8.) - Major Áron (Future TT, 2.)     6:2, 6:0

Páros
Elődöntők:
Kincses Kolos, Major Áron (MTK, Future TT, 1.) - Mező Marcell, Nagy Botond (MTK, Alfa TI, 3.)             6:4, 6:4
Kovács Marcell, Závaczki Milán (Pasarét, Marsi TC, 4.) - Almádi Attila, Baleja Konor (MTK, Alfa TI, 2.)  7:6(5), 6:7(2), 10-6

LÁNYOK
Elődöntők:
Bíró Melinda (Gellért SE, 1.) - Bak Szabó Norina (Top Sport, 3.)                      6:2, 4:6, 6:1
Farkaslaki-Hints Flóra (MTK, 2.) - Benke-Giosanu Izabella (Pasarét, 4.)         6:1, 6:7(2), 6:2

Döntő:
Bíró - Farkaslaki-Hints      6:1, 6:2

Páros
Elődöntők:
Bak Szabó Norina, Bíró Melinda (Top Sport, Gellért SE, 1.) - Benke-Giosanu Izabella, Sziklai Eszter (Pasarét, Optofit SE, 3.)    7:5, 6:4
Farkaslaki-Hints Flóra, Kardos Lora (MTK, Római TA, 2.) - Pécsi Boglárka, Tuzson Viktória (Római TA, 4.)                                7:5, 7:6(5)

Döntő:
Bak Szabó Norina, Bíró Melinda - Farkaslaki-Hints Flóra, Kardos Lora                  6:0, 6:0

 

l14 parosdonto

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső