A 14 éves korosztály fedett pályás magyar bajnokságán Bíró Melinda után Kincses Kolos is duplázni tudott: az egyes mellett párosban is tornagyőztes lett a Debreceni Egyetem Teknős csarnokában rendezett Unideb Kupán.

A csütörtöki napon a fiúk mindkét döntője gyors meccset hozott, az esélyesek győzelmével zárult.

Az F14-es Ob eredményhirdetése: Major, a bajnok Kincses, a kép jobb szélén a finalista Kristyán

 

(tenisz-palya.hu/MTSZ) * Kincses Kolos dominált az F14-eses versenyén: egyesben az öt mérkőzésén mindössze tíz játékot veszített, a döntőben is csupán kettőt, s párosban Major Áron társaként szintén érvényesíteni tudták a papírformát a fináléban is. Debrecenben szerzett trófeái voltak zsinórban a 13. és 14. korosztályos magyar bajnoki címei.

A fiúk mezőnyében Kristyán István volt a torna meglepetésembere, hiszen nyolcadik kiemeltként nagyon magabiztosan, szettveszteség nélkül menetelt a döntőig.

Egyedül edzője, Selmeci Petra nem volt meglepődve az eredményen, sőt. Titokban várta, hogy a Tenisz Műhely fiatalja, a jól sikerült ob-felkészülést követően egy kiugróan jó eredménnyel hívja fel magára a figyelmet.

- Jó formában utazott el Debrecenbe, miért is ne bíztunk volna benne? Ráadásul az egyik legszorgalmasabb, legelhivatottabb versenyzőnkről van szó, akit sohasem kell nógatni, akár meccsről, akár edzésről van szó, ő ott áll az elsők között, bevetésre készen. Korábban nem tartozott a korosztálya legjobbjai közé, de alázatos munkájának köszönhetően, hónapról hónapra, évről évre fejlődött, éppen ezért én már az ob előtt is az esélyesek között tartottam számon. Évvégén született, két napon múlt hogy nem a kétezernyolcasok közé került, és ezt a hátrányt sokáig cipelte teherként. Mindig ő volt a legkisebb és a legfiatalabb a csoportban, s ezért minden sikerért keményen meg kellett küzdenie. Fizikálisan még most is kicsit le van maradva, de szorgalmát ismerve, ezzel is meg fog küzdeni. Nagyon büszkék vagyunk rá, de méginkább arra a munkára, ami mögötte áll" - mutatta be honlapunknak a döntőst a Tenisz Műhely vezetőedzője, Selmeci Petra.

Fiúk
Elődöntők:
Kincses Kolos (MTK, 1.) - Almádi Attila (MTK, 3.) 6:3, 6:0
Kristyán István (Tenisz Műhely, 8.) - Major Áron (Future TT, 2.) 6:2, 6:0
Döntő: Kincses - Kristyán 6:1, 6:1

Páros
Elődöntők:
Kincses Kolos, Major Áron (MTK, Future TT, 1.) - Mező Marcell, Nagy Botond (MTK, Alfa TI, 3.) 6:4, 6:4
Kovács Marcell, Závaczki Milán (Pasarét, MarsoTC, 4.) - Almádi Attila, Baleja Konor (MTK, Alfa TI, 2.) 7:6(5), 6:7(2), 10-6
Döntő: Kincses, Major - Kovács, Závaczki 6:2, 6:1

 

f14 paros 2021Závaczki Milán, Kovács Marcell és a győztes Kincses Kolos, Major Áron duó

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső