Kilenc hónapos időtartamban, összesen kilenc versenyen használhatja Balázs Attila az úgynevezett Protected Ranking lehetőségét, azaz a nevezésekre a sérüléskor érvényes ATP 101. rangsort veheti igénybe, s nem az aktuális (a versenyhiány miatt a hetek során egyre romló) helyezést.

Úgy döntött, az olimpián és a US Openen sem indul. Mivel Babos Tímea és a Babos, Jani Réka duó sem lesz ott Tokióban, a magyar színeket csupán Fucsovics Márton képviseli az ötkarikás játékokon.

 

(MTI) * Bár lenne rá lehetősége, Balázs Attila a tokiói olimpián, valamint az év negyedik Grand Slam-tornáján, az amerikai nyílt bajnokságon sem vállalja az indulást.

A világranglistán jelenleg a 123. helyezett teniszező - Fucsovics Márton (39.) után a második legjobb magyar - a közösségi oldalán azt írta, az ATP jóváhagyta a védett ranglista-kérelmét, így a 101. pozícióból tudja majd folytatni a versenyzést. Hozzátette, kilenc tornára használhatja fel ezt a helyezést kilenc hónapon belül, az időt pedig onnantól számítják, amikor először pályára lép majd.

"Lehetőségem volna az olimpián és a US Openen is játszani, de úgy érzem, még korai lenne. Szeptember közepére tervezem a visszatérést, ilyen hosszú kihagyás után kisebb tornákkal szeretném újraépíteni a játékomat" - mondta.

Fő céljaként az év végi Davis Kupát említette, ahol már teljesen egészségesen és "bombaformában" akar játszani.

Atilla februárban az első fordulóban búcsúzott az ausztrál nyílt bajnokságon. Később elmondta, hogy régóta húzódó talpsérülése miatt még az is bizonytalan volt, hogy egyáltalán tudja-e vállalni a játékot. A következő hónapokban rehabilitációs munkát végzett, de visszatérésére azóta sem került sor, így több torna mellett kénytelen volt lemondani a Roland Garrost és Wimbledont is.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső