Nem csupán a szeniorok világseregszemléjét rendezték a horvátországi Umag híres tenisztelepén.

Az ifjú generáció, a 8-16 éves korosztály világdöntőjén 21 ország kétszáz teniszezője mérte össze tudását a Champions Bowl küzdelmein.


(tenisz-palya.hu/MTSZ) * Az umagi hagyományokhoz méltóan, nagyszerű körülmények között fogadták a horvát rendezők a világdöntőre érkezett fiatalokat. A magyar csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott, hiszen megnyerte az országok közötti versengést, amelyben a hat legjobb eredmény számított. Öt egyéni számban aranyérmet, egyben ezüstöt nyertek fiataljaink, miközben két páros győzelmet is szereztek.

− Úgy gondolom minden résztvevő számára életre szóló élményt nyújtott a világdöntő, a győztesekre pedig ez még inkább igaz – mondta el honlapunknak hazatérésük után a magyar küldöttség vezetője, a hazai selejtező torna jogtulajdonosa, Bogyó Tamás. – A verseny egyik nagy előnye, hogy a játékosok gyakorlatilag egy hetet végigjátszottak, csoportmeccsek, vigaszág gazdagította a programot. Ebben a korban különösen fontos, hogy a fiatalok új stílusokat és személyiségeket ismerhessenek meg, amire a huszonegy nemzet részvétele itt mindig garancia. S bár nem tudtunk teljes csapattal utazni, hiszen az iskolakezdés, a koronavírus-járvány, illetve az utazás költségei miatt néhányan otthon maradtak a hazai selejtező győztesei közül, így is fantasztikus teljesítményt értünk el. Nagyon büszkék voltunk, amikor a pontverseny győzteseként Németországtól átvehettük a legeredményesebb országnak járó vándorserleget.

Az idei seregszemlén is voltak azonban lyukas korosztályok, ezért indulhatott Farkaslaki-Hints Flóra például két kategóriában. A sajátjában, a 2007-es leányokéban ugyanis mindössze három nevező volt. A szervezők alapkoncepciója szerint azonban mindenkinek gazdag programot szerettek volna biztosítani, ezért nyitották ki számukra a felsőbb kategóriát is. A magyar teniszező pedig kihasználta a lehetőséget, s egyesben két aranyérmet is szerzett, majd megtoldotta a páros aranyéremmel.

 

farkaslaki 2021Farkaslaki-Hints Flóra három aranyat hozott haza

 

A hazai, Dunakeszin megrendezett nemzeti selejtezőben idén nem volt a 2011-ben és 2012-ben születettek számára külön kategória, jóllehet Umagban a 9-10 évesek között különösen erős mezőny jött össze. Éppen ezért Bogyó Tamás jövőre módosítana az életkori kategóriákon, ám ez csak a szövetség szakmai igazgatójával, Sávolt Attilával történő egyeztetés során dől majd el.

A küldöttség vezetője szerint nagy segítség volt, hogy az MTSZ hozzájárult ahhoz, hogy a hazai selejtező idején ebben a korosztályban ne rendezzenek másik hasonló besorolású tornát. A legnagyobb támogatást azonban a hazaérkezést követően kapták, a szövetség ugyanis átvállalta a lelkes és áldozatkész szülőktől az utazási költségek egy részét.


Egyéni első helyezések
2006 lány: Farkaslaki-Hints Flóra
2007 lány: Farkaslaki-Hints Flóra
2008 lány: Benke-Giosanu Izabella
2008 fiú: Takács Bercel
2009 fiú: Savgira Iván

Egyéni második helyezés
2008 fiú: Tóth Ákos János

Páros győzelmek
U14 fiú páros: Tóth Ákos János, Takács Bercel Sándor
U14 lány páros: Benke-Giosanu Izabella, Farkaslaki-Hints Flóra

A győzteseknek járó serleget a 2019-es verseny első helyezettjétől, Németországtól vehette át a Bogyó Tamás vezette magyar küldöttség. 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső