A napokban ünnepelte tizennyolcadik születésnapját.

Szabanin Natália remekelt a budapesti ITF-tornán. Az idén még csak tesztelte önmagát, ám december végén lezárul egy korszak sportkarrierjében, és végérvényesen belép a felnőttek közé.

 

Lapszemle (mtk.hu) * Az MTK Budapest tehetséges teniszezője, Szabanin Natália néhány hete a budapesti, 25 ezer dollár összdíjazású ITF-tornán bravúros teljesítménnyel egyesben az elődöntőig, míg párosban a döntőig jutott. Az egyéni elődöntőt klubtársa, Jani Réka ellen vívta, azonban másfél szettnyi játék után sérülés miatt feladta a mérkőzést.

„Nagyon örültem neki, hogy a budapesti huszonötezres versenyen ilyen jól ment a játék. Sikerült összeraknom a teniszem, és egészen az elődöntőig minden ideálisan haladt, majd a könyöksérülés miatt fel kellett adnom az elődöntőt. Érződött, hogy már nem az első meccsem volt, fizikailag sokat kivettek belőlem a korábbi találkozók. Ehhez a szinthez alkalmazkodnom kell még, hogy jobban bírjam a sorozatterhelést. Persze, a torna végződhetett volna jobban is, de az összképet nézve mindenképpen pozitív élményekkel zártam azt a hetet. Szerencsére a sérülésem nem volt igazán komoly, így azóta rendbe is jött teljesen, és újra edzhetek" – nyilatkozta Szabanin az MTK Budapest honlapján.

Ám ezzel még nem ért a versenyszezon Szabaninnak, a salakos tornák után a keménypályás viadalok következnek az év végén.

„Mivel ebben a tanévben fogok érettségizni, emiatt – a tenisz mellett – a következő hetekben az iskolára is nagy hangsúlyt kell fektetnem, majd novemberben biztosan elindulok még néhány fedettpályás tornán. Meglátjuk, a ranglistás helyezésem hol, mire lehet elég, de a 15 és 25 ezres versenyek közül fogunk az edzőimmel nézegetni."

Natália néhány nappal ezelőtt, október 11-én ünnepelte a 18. születésnapját, és a 2021-es év végén kiöregszik a juniorkorból, ezzel lezárul egy korszak, és végérvényesen belép a felnőttek közé.

„Igazából lelkileg lesz nehezebb átszokni a felnőttmezőnybe, mivel az összes barátom juniorkorú még. Sok jó emlék fűz hozzájuk a korosztályos versenyekről. Leginkább a pályán kívüli közeg fog hiányozni a juniorból, de attól kevésbé tartok, hogy a felnőttszinttel nem tudom felvenni a versenyt. Természetesen, kell még sok rutin a legjobbak között, rengeteg munka áll még előttem, viszont úgy állok hozzá, hogy ha a tenisz jól megy majd, és jönnek az eredmények, akkor a pályán kívül dolgok is a helyükre kerülnek – fogalmazott a fiatal játékos, majd a a szeptemberi New York-i élményeit is felidézte. – Éppen emiatt fura érzés volt bennem a mostani US Openen, hiszen a legtöbb játékossal most jó darabaig nem találkozom, valamint a Grand Slam-tornák hangulata is hiányozni fog, de remélem nem kell sokat várnom, hogy a felnőttben újra ott legyek valamelyiken – ezért dolgozom minden nap."

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső