November 23-24. között ismét továbbklépzést rendez az MTSZ. 

Az Edzőkonferencián a hazai szakemberek újabb kreditpontokat gyűjthetnek.

Hétfőig lehet jelentkezni.

Továbbklépzés a NEK-en - Fotó: huntennis.hu

A Nemzeti Edzés Központban szeptemberben akkreditált ITF licenc képzést rendeztek, nemrég ért véget a PTR edzői továbbképzése a 11-17 éves játékosok fejlesztéséről, nemsokára pedig újabb tanfolyam kezdődik a hazai szakemberek számára.

Az MTSZ Edzői Konferenciájára rangos nemzetközi előadók érkeznek, köztük Simon Wheatley, aki nemrég még a bangkoki ITF világkonferencián tartott előadást az edzőknek (legújabb könyvét, a The Sweet Spot c. kiadványt a helyszínen is meg lehet majd vásárolni). A szövetségi honlap információja szerint a norvég Oivind Sorlvald, a francia Cyril Genevois és a horvát Dario Novak szerepel még az előadók listáján.

A konferencia programja az utánpótláskorú versenyzők modern játékstílusának fejlesztésére összpontosul, kiemelt hangsúlyt fektetve az adogatás és az alapvonal ütések sokoldalú technikai és taktikai fejlesztésére. Az előadásokon az edzők a játékosok specifikus erőnléti fejlesztéséről és a megfelelő technikák alkalmazásáról hallhatnak, melyek nagy szerepet játszanak a sérülések megelőzésében, továbbá szó lesz a modern technológia alkalmazásáról az edzéseken.

Regisztrációs határidő: november 18., hétfő

MTSZ Edzői konferencia (16 kreditpont)
2019. november 23-24.
A modern játékstílus alapjai - Utánpótláskorú játékosok fejlesztése

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső