A hazai teniszsport egyik közismert egyénisége, a Római Teniszakadémia tulajdonosa, a budapesti szabadtéri WTA-versenyek tradicionális rendezője is beadta pályázatát az Ellenőrző Testületbe.

 

MÁRKY JENŐ

1956. július 27., Budapest

Versenyző, edző, sportvezető, a Római Teniszakadémia alapító tulajdonosa. A BSE színeiben teniszezett Jancsó Antal, Vermes István és Saródy József irányításával. Öt évig volt I. osztályú játékos, legjobb hazai rangsora: 11. Építészmérnöki és TF-szakedzői diplomát szerzett, 1984–1990 között dolgozott az utánpótlás nevelésében, többek között Köves Gábor, Rajó Balázs és Marosi Katalin edzéseit is irányította. A WTA versenyigazgatói testületének 1996 óta tagja, az MTSZ elnökségében és a testület szakmai bizottságában 2004–2008 között tevékenykedett.

Hárompályás Duna-parti teniszklubjából 1982 óta kiemelt minősítésű sportcentrumot hozott létre, ahol versenyeket, tanfolyamokat, oktatást, nyári táborokat szerveznek. Az ország legismertebb teniszközpontjában 8 salak- és egy szoftpálya, uszoda, squash, étterem, büfé, elegáns társalgó várja a sportág rajongóit, az Asbóth József centerpálya 3000 néző  befogadását teszi lehetővé. 

A Római Tennisz Akadémia  21 ATP Challenger viadalt, 1996-2013 között világsztárokat is felvonultató 18 WTA Tour versenyt, tucatnyi Davis Kupa- és Fed Kupa-mérkőzést, ITF-viadalt rendezett, s 2002-től a fallabda Világ Kupa sorozathoz tartozó vetélkedőknek is otthont adott.

A tenisztornákat (melyen Szávay Ágnes kétszer diadalmaskodott, a későbbi világelső Simona Halep pedig 2013-ban volt itt nyertes) kényszerből a román fővárosba költöztette, s esztendőkön át csatázott a magyar szövetséggel a viadal hazatéréséről.

Cége sportszergyártó vállalatok magyarországi képviseletét is ellátja, s sportlétesítmények tervezésével és kivitelezésével is foglalkozik.

Család: Nős. Gyermekei: Réka és Anna (2003), Kata (2006).

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső