Juhász Gábor 2020 februárjában vette át a főtitkári posztot a munkaköréből felmentett Richter Attilától. Az esztendő végén ő is átadja a váltóbotot: a pályázat eredményhirdetését követően január 1-jétől Sütő Csilla lesz az MTSZ főtitkára.

A búcsúzó sportvezető, Juhász Gábor alábbi évértékelője a huntennis.hu szövetségi portálon jelent meg

 

Tisztelt Tagszervezetek, Tisztelt Sportolók, Tisztelt Kollégák!

Nehéz 2020-ról úgy beszélni, hogy ne a járvány legyen a fókuszban, hiszen mindenkinek másképp alakult az élete, ahogyan azt vélhetően az év elején eltervezte. Soha nem volt ilyen jelentőség teli a karácsonyi ünnep, a család és a szeretteink közelsége, mint ezekben a rendkívüli időkben. A világ működését gyökeresen átíró koronavírus járvány mindannyiunk életében jelentős változást, korlátozást és önkorlátozást hozott. Átalakította életformánkat, sportolói, verseny és munkakörülményeinket. Akarva-akaratlan befolyásolta biztonságérzetünket, sokak életének mindennapos részévé vált az aggodalom saját maga és környezete egészségéért.

Ám ennek az időszaknak a nehézségei és küzdelmei mellett voltak pozitív hozadékai is. Ilyen pillanatokban tud igazán megmutatkozni a kollegalitás, az összefogás, a tenni akarás, a szakmai tudás, az elhivatottság és a szeretet ereje. A sportolók, az edzők, a szülők, a sportág vezetése és munkatársai sokszorosan nehezített terepen álltak helyt! A Magyar Tenisz Szövetség tette mindezt úgy, hogy megőrizte hagyományait, biztosította a működési kereteket, miközben sikerült felébreszteni a szervezetben rejlő alkotó és innovatív energiákat. Köszönjük az irodai és szakmai kollégáinknak a kitartást, a megújulási folyamatba fektetett plusz energiákat, a szakmai profizmust és az egész éves megfeszített munkát!

Minden nehézség ellenére, 2020 a magyar tenisz sport kiemelkedően sikeres éve volt. Munka, tisztesség, fejlődés jellemezte. Óriási egyéni és csapat teljesítmények biztosították az olyan világsikerek születését, mint Babos Tímea Australian Open és Roland Garros bajnoki címei, Fucsovics Márton szintén AO és RG férfi egyéni 16-közé jutásait, Balázs Attila ATP500 riói elődöntőjét, a Davis-kupa csapatunknak a belgák feletti debreceni győzelmét, mellyel a DC csapatunk bejutott a Világcsoportba, és a 2020-as év lezárásaként született junior világsikereket, Fajta Péter az Orange Bowl-on elért fiú egyéni 2. helyezését, és a Fajta Péter/Velcz Zsombor duó Orange Bowl fiú páros bajnoki címét!

Megragadjuk az alkalmat, hogy újfent gratuláljunk a sportolóknak, és a siker kovácsainak! Szép volt, köszönjük!

Most pedig, az év utolsó napjaiban, a sportban soha meg nem álló munka mellett, minél többet pihenjenek szeretteik körében, élvezzék a család közelségét, a készülődés izgalmát és az ünnepek meghittségét. Meglehet ez a Karácsony nem a megszokott módon zajlik, de talán éppen ezért jut majd több időnk egymásra, önmagunkra és az igazi értékek újra felfedezésére.

Kívánunk áldott Karácsonyt, eredményekben tovább gazdagodó új évet, jó egészséget, örömet és feltöltődést a hazai teniszsport minden szereplőjének az Ünnepek idején is!

Juhász Gábor,
a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső