Nyomtatás

A balatonfüredi és a Veszprém-megyei teniszsport aktív szereplőjeként Hajba Csaba a sportág honi ügyeibe is rendszeresen bekapcsolódott, a vidéki teniszsport képviselőjeként igyekezett formálni, jobbítani a magyar teniszt.

Súlyos betegségéből ezúttal már nem tudott felgyógyulni, 65 esztendősen érte a halál.

 

Balatonfüred városának aktív közéleti szereplője volt. Jogászként diplomázott, 1983-ban költözött a Balaton-parti városba, majd a Veszprémi Járási Hivatal jogi csoportjánál, valamint Balatonfüreden a Szervezési és Jogi Osztály vezetőjeként és Csopak község jegyzőjeként dolgozott. 1995-től nyugdíjba vonulásáig egyéni ügyvédként praktizált. Önkormányzati képviselőként a Demokratikus Koalíció jelöltje volt az ellenzéki előválasztáson Veszprém megye 2. számú választókerületében. A füredi Vagyonvédelmi Közalapítvány kuratóriumi elnökeként, valamint helyi civil egyesületek elnökeként és alelnökeként egészen haláláig dolgozott szeretett városáért.

A sporthoz sok szállal kötődött: röplabdaedzőként éveken át tevékenykedett, de síelt és futballozott is. Egy síbalesetet követően, 50 esztendősen kezdett el teniszezni.

A Balatonfüredi Petőfi Sporkör, valamint a Veszprém megyei Tenisz Szövetség elnöke volt. Az országos teniszéletben is aktív szerepet vállalt: javaslataival, ötleteivel, jogászi tapasztalataival segédkezett a sportág megreformálásban, alapító tagja volt a Teniszezők a teniszért mozgalomnak.

Súlyos betegségével egy alkalommal már sikeres harcot vívott, a teniszpályára is visszatért, ám néhány nappal 65. születésnapja előtt elragadta a halál.

Dr. Hajba Csaba (1956. augusztus 14., Celldömölk - 2021. július 9., Balatonfüred)

FaLang translation system by Faboba