Szeretnél egy Guinness Rekord részese lenni?

Van ütőd, amiben elszakadt a húr, vagy csak régen nem kapott új húrt?

Szeptember 16-án, csütörtökön délután hatkor a budapesti Marczibányi téri Match-Point teniszklubban Velcz Zsolt beáll a húrozógép mögé és 24 órán át húroz.

 

Az ismert edző, játékos, pályatulajdonos rekordkísérlettel ünnepli a 60. születésnapját.

Velcz Zsolt céja, hogy megdöntse a 24 órás húrozás Guinness rekordját, ami most 71 ütő (a holland Tim Rothengatter állította fel 2018-ban).

A húrozás ezúttal ingyenes, az alábbi húrokat használja (ha Te nem hozol sajátot): Yonex Poly Tour Pro, Wilson Revolve Spin, Solinco Tour Bite és Babolat RPM Blast.

A húrozásért tehát nem kell fizetni, de lesz egy gyűjtés a Mozgássérültek Intézetének a javára.

A Guinness rekord kísérletbe már bekapcsolódott Fucsovics Marci (a tervek szerint az ő ütője lesz a rekordot jelentő 72. húrozás), Temesvári Andrea, Mandula Petra, Kapros Anikó, Szávay Ági, Babos Timi, Gálfi Dalma, Bondár Anna, Noszály Sanyi, Machán Róbert, Varga Géza és még sok más kiváló játékos, híresség.

A rekord-kísérlet híre már külföldre is eljutott és elküldte az egyik ütőjét a csúcsdöntésre Dominic Thiem is.

A Guinness rekord hitelesítésnek nagyon szigorú feltételei vannak. Kellenek hitelesítők (4 órás váltásban 2-2), folyamatos orvosi felügyelet és mindent dokumentálni kell videón és fotón.

Velcz Zsolt folyamatosan edz és szervez. Legutóbb 5 óra 50 perc alatt 24 ütőt húrozott be, de ezt nem lehet néggyel megszorozni - fáradnak az ujjak és az általános állóképesség is más kihívást kap 24 óra alatt.

Ha szeretnéd, hogy a Te ütőd is egy különleges Guinness rekord része legyen, akkor szerdán 16 óráig vidd el és add le az ütőd a Marczibányi téren.

A tervek szerint a húrozással párhuzamosan lesz egy 24 órás teniszezés is a klubban és a küldetés része, hogy beavassa a teniszezőket a húrozás, a húr apró titkaiba.

A 24 órás rendezvény nyilvános, bárki megnézheti, ha a Marczibányi térnél jár csütörtök 18 órától.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső