Nyolc magyar résztvevő, összesen 14 érem az 50. orvostenisz világbajnokságról.

A törökországi Antalya adott otthont a vébének, melyen hagyományosan jól szerepeltek a versenyzőink. Bágyi Kinga egyesben aranyat, párosban, illetve vegyesben ezüstöt hozott haza. Orosz László és Szánthó József is triplázott.

 

Árvay Sándor írása (tenisz-palya.hu/MTSZ) * A törökországi Antalya tengerparti üdülőhelyén, a beleki Megasaray Tennis Academy 21 pályás központjában október 9-15. között rendezték meg a teniszező orvosok 50. világbajnokságát, a World Medical Tennis Society jubileumi eseményét.

Hazánkat nyolc orvos képviselte a vébén (Bágyi Kinga, Czuczor Huba, Degrell István, Orosz László, Péter Zsuzsanna, Pethes Ákos, Rák Péter, Szánthó József). A küldöttséget Pethes Ákos, az orvosteniszezők hazai szövetségének elnöke vezette.

Az éremgyűjtésben a legszorgosabb Bágyi Kinga volt: a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának docense, az intézmény dékánja megnyerte az 50+ korosztály küzdelmeit, begyűjtve ezzel saját karrierje 21. orvosvilágbajnoki címét. A DEAC idén szuperligás csapatának játékos-csapatkapitánya az egyéni elsősége mellett párosban Olivije Gustiene társaként lett ezüstérmes, akárcsak vegyes párosban, ahol a Debreceni Egyetemen dolgozó szakorvos, oktató orvos kollégája, a DEAC Oldy Boys csapatában teniszező Orosz László volt a partnere.

 

bagyi orvos 2021Bágyi Kinga: egy arany és két ezüst a jubileumi vébéről

 

Orosz doktor sem állt meg egyetlen éremnél, hiszen az 55+ korosztályban párosban a Debrecenben diplomázott, s a DEAC-ban teniszezett, Sopronban élő Rák Péter oldalán a dobogó legfelső fokára állott, egyesben pedig bronzérmes lett.

A Debrecen-Pallagon működő egykori Tatár Teniszcentrum annak idején szuperligás együttesének tagja, a napjainkban már a németországi Ludwigsburgban élő szülész-nőgyógyász főorvos, Degrell István a nyílt egyéni kategóriában ezüstérmesként végzett, párosban pedig aranyérmet nyert.

A 70+ korcsoportban Péter Zsuzsanna egyesben harmadik lett, a 75+ kategóriában Szánthó József társaként ezüstöt nyert. Utóbbi egyesben elődöntős volt, párosban az olasz Bresciano társaként finálét játszhatott.

Egy év múlva az amerikai Orlando lesz a házigazda, 2023-ban pedig Németország egykori fővárosa, Bonn várja a teniszező orvosok világbajnokságának szereplőit.

 

orvos vb 2021Rák Péter, Bágyi Kinga, Orosz László és Degrell István

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső