Két remek rendezvényen vannak túl az egyre népszerűbb hazai padelsport képviselői.

A II. Opel Magyar Bajnokság harminc páros hatalmas küzdelmét és új bajnokokat hozott, akik utazhatnak majd az Eb-re.

Az őszi napsütésben nemzetközi versenyt is rendeztek a napokban a pasaréti pályán.

 

A padel továbbra is a legdinamikusabban fejlődő ütősportok egyike a világon – itthon a Premier Padel Club vadaskerti pályái adnak otthont a sportnak.

A hazai szövetség (MAPASZ) II. Országos Padel Bajnokságán harminc páros versengett, s három versenyszámban mérte össze a tudását. Az Opel, mint névszponzor által támogatott, három napon átnyúló versenyen, a férfiak mezőnyében a Spanyolországban és Svájcban edződő Terkovics Milán és Nemcsek Norbert győzedelmeskedett nagy csatában 7:5, 6:2-re a Biró André, Weidinger Gergő páros felett. Ezzel új magyar bajnokokat avatott a sport.

 

padel negy 800

 

A női mezőnyben – nagy küzdelem árán – érvényesült a papírforma: a múlt évi bajnok Hole Szandra és Ferenczi Dóra három szettben – 6:4, 6:7, 6:4-re – gigászi csatában győzte le az Erdélyi Mónika és Kovács Anikó alkotta párost.

Vegyes párosban is a fenti két kategóriából ismert neveket találunk: a női aranyérmes Hole Szandra és a férfi ezüstérmes Weidinger Gergő egy elsőséget és egy bajnoki címvédést könyvelhetett el ebben a versenyszámban a Borbély Rita és György Károly alkotta duó elleni három játszmás mérkőzés végén.

 

pakay padel 800px

 

A szervezők közlése szerint a bajnokok elnyerték a jogot, hogy a soron következő Európa-bajnokságon indulhassanak, hiszen a szövetség a versenyzők nevezési díját és utazási költségeit is támogatja.

 

padel masik 800

 

Ezzel út nyílt a hazai padel számára a nemzetközi terjeszkedés felé, illetve ez fordítva is érvényes, hiszen a MAPASZ jogot nyert nemzetközi verseny hazai szervezésére is 2020-ban.

A mögöttünk levő hétvégén fantasztikus koraőszi időben, jó hangulatban zajlott a III. Nemzetközi Padelverseny a Scitec és Opel támogatásával.

A gold verseny végeredménye:

1. Rajó Balázs, Kerekes Péter, 2. Gubcsi Levente, Kósa Gábor, 3. Tóth Attila, Girutskiy Igor

 

padel harmadik 800

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső